Stijgend oliepeil audi

Helaas heeft audi en met name de Audi A4 erg veel last van een stijgend oliepeil. Dit probleem kan erg veel kosten met zich mee brengen en wordt vaak door de dealer niet erkend. Vaak wordt de klant bij de garage vriendelijk verzocht om het nog even in de gaten te houden en als het oliepeil te hoog wordt een beetje olie uit het carter te tappen. Uiteraard is na deze handeling het peil weer op orde alleen is de olie nu wel verdund met brandstof en blijft het oliepeil nog steeds stijgen. Een ander vaak voorkomend probleem waar onze klanten vaak mee te maken krijgen is een toren hoge rekening voor het vernieuwen van de verstuivers. Helaas blijft het peil nog steeds stijgen en zijn de gemaakte kosten niet meer ongedaan te maken. Grote kans dat de oude verstuivers door de garage gewoon weer worden verkocht aan een andere klant, omdat de klant met het probleem van het stijgend oliepeil heeft aangegeven dat het probleem niet is verholpen(verstuivers waren dus nog goed).

Wat veroorzaakt dan het stijgend oliepeil?

Het stijgend oliepeil bij een Audi en met name de Audi a4 wordt veroorzaakt door het roetfilter. Het roetfilter raakt verstopt (dit wordt door de computer gesignaleerd door middel van 2 druksensoren). Om het roetfilter te ontdoen van opgevangen roetdeeltjes wordt er brandstof ingespoten tijdens de uitlaatslag (hierbij staan de uitlaatkleppen open en komt de brandstof rechtstreeks in de uitlaat terecht). Deze ingespoten brandstof ontbrand in de uitlaat, waardoor de temperatuur van het roetfilter kan oplopen tot wel 900 graden. Bij deze hoge temperaturen verbranden de roetdeeltjes en is het filter weer “schoon”.Dit proces wordt regeneratie genoemd. Helaas kan het filter niet 100% worden schoongebrand en blijven tijdens de regeneratie as deeltjes in het roetfilter achter. Na een x aantal keren regenereren raakt het roetfilter onherstelbaar verstopt en blijft de Volvo brandstof inspuiten (regenereren), Soms zelfs al bij lage motortemperatuur. Doordat de Audi en vooral de Audi A4 nu blijft regenereren wordt er een dusdanige hoeveelheid extra brandstof ingespoten dat een deel van de brandstof niet ontbrand en in de cilinders achter blijft. Deze brandstof vloeit tussen de cilinders en de zuigers het oliecarter in en veroorzaakt een verhoogd oliepeil.

Wat te doen bij een stijgend oliepeil?

Als het roetfilter verzadigd is kan deze worden vervangen door een nieuwe, maar dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Hierbij kunnen de kosten oplopen tot wel €1500,- / €2000,- en krijgt u onherroepelijk dezelfde problemen/kosten weer als het filter opnieuw verzadigd is.

Wij bieden u de oplossing, waarbij wij het roetfilter volledig verwijderen. Hierbij verwijderen wij zowel het fysieke als het softwarematige gedeelte van het roetfilter. Door deze permanente oplossing bent u voor altijd verzekerd dat u geen problemen meer ondervindt met het roetfilter, omdat deze er simpelweg niet meer is. Uw auto voldoet nu nog steeds aan de uitstoot norm en zelfs voor de APK is het geen enkel probleem.

WIJ REKENEN SLECHTS €475,- incl BTW!!

Problemen veroorzaakt door het roetfilter:

  • Stijgend oliepeil
  • Hoog brandstofverbruik
  • Veel onderhoudskosten
  • Slecht lopende motor
  • Kans op een op hol slaande motor

EXTRA’S

In combinatie met het verwijderen van het roetfilter bieden wij u aan:

    • Chiptuning voor maar € 149,-
    • EGR verwijderen voor maar € 99,-