Het probleem dat EGR heet.

Wat is een EGR en wat doet het?

egrklepEen roetfilter wordt meestal gecombineerd met een EGR klep, welke de uitlaatgassen recirculeerd om de verbrandingstemperatuur te verlagen. Deze verlaging wordt bereikt doordat er een minder zuurstof rijk mengsel in de cilinders terecht komt. Deze verlaagde uitlaatgastemperatuur zorgt voor een lager stikstofoxidengehalte wat op zijn beurt weer “goed” is voor het milieu.

De nadelen van een EGR klep

EGR vervuiling De EGR heeft echter ook een groot nadeel. Doordat er uitlaatgassen terug in de motor vloeien ontstaat er veel roetaanslag in de motor. Dit verlaagt de levensduur van de motor aanzienlijk! Ook loopt de motor minder soepel door sterke vervuiling. Vaak brengt de EGR hoge kosten met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhoogde brandstofverbruik door vervuiling (weerstand), hoge onderhoudskosten, maar ook de klep zelf welke veel onderhoud behoeft.

EGR klep verwijderen

Net als bij het roetfilter zijn wij door onze ervaring en beschikking over de juiste apperatuur in staat om de EGR klep vakkundig en probleemloos te verwijderen. Meestal gebeurt dit in combinatie met het roetfilter verwijderen en/of tuning, maar kan uiteraard ook worden uitgevoerd zonder roetfilter.