^ Terug naar boven
Offerte aanvraag
 

Bel mij!

Graag uw naam en telefoonnummer

Bekijk het effect:Recensies

A4 1.9 tdi 115 pk

Goed en netjes geholpen. Heeft kennis van zaken, na chippen een zuinigere, snellere en rustig lopende motor gekregen

bart
hengelo

Saab 95 Tid

Hartelijk bedankt voor de service en uiteraard ook het resultaat.

Na jarenlange ellende met terugkerende foutmeldingen op de sensoren, 600 km naar huis rijden in de "limp home", EGR klep etc. eindelijk de knoop doorgehakt en het roetfilter laten verwijderen.

Mijn grootste angst was de APK keuring maar vorige week is hij opnieuw gekeurd en geen enkel probleem!

Daarbij is het verbruik van 7,4 naar 6,1 l/100km (nu na 15.000 km nog steeds).

De tuning is ook een aanrader, geweldig, zelfs de monteur was mijn garage was onder de indruk: "hij rijdt als de brandweer".

Al met al zou ik het iedere Saab diesel rijder willen aanraden.

 

 

Bram
Ter Idzard

Volvo V50 2.0 2008

een week of 10 geleden heb ik een volvo v50 uit Duitsland op gehaald. Wat ik toen niet wist (nu wel) is dat ik het roetfilter moest vervangen rond De 140.000 km. Dit werd me verteld bij de dealer. Hij adviseerde mij om niet te lang meer door te rijden en zsm het filter te vervangen. op internet worden bedragen van 1000,- tot 1500,- genoemd maar hij deed het voor 700,-. Het leek me een aardige prijs.

Ook adviseerde hij me om een keer op internet te kijken bij mensen in Borne. Zo gezegd zo gedaan. Ik kreeg telefonisch bevestiging dat de symptonen die ik had ( schokken rond de 18000 toeren etc.) duiden op een vol geraakt roetfilter. 

ik heb er even over na gedacht maar was er toch al snel over uit. 

op naar Borne.

daar aangekomen werd ik ontvangen met een goeie bak koffie, het was een plek waar ik me al snel thuis voelde, ook al was ik er voor het eerst. 

ik had de koffie nog niet op en de auto stond al op de brug. Ik kon goed meekijken, en er werd de tijd genomen om alles uit te leggen wat er gebeurde. 

Ik stond voor de middag al weer buiten, met de belofte dat ik veel meer rijplezier zou hebben met een auto met meer vermogen en die een stuk zuiniger rijdt.

Ik reed weer terug en ik zag gelijk op de snelweg het verbruik naar beneden lopen. Op de heenreis was het verbruik Gemm. 6.9/100 km, ik was een uurtje onderweg en hij stond al op Gemm 5.8/100 km. Het scheelt me een liter op 100 km dus de kosten zijn er zo weer uit;). Buiten dat de auto een stuk zuiniger rijdt heeft hij veel meer vermogen en heb ik het idee dat de auto een stuk soepeler rijdt. 

Een aanrader voor eenieder!!

nogmaals bedankt!

Bert

NOX Sensor uitlaten schrijven Golf 5 1.6 FSI

 

Hallo Allemaal

 

Ik ben in het bezit van een Golf 5 1.6 FSI uit 2004. Met de meest voorkomende klacht onder de Volkswagen rijders.

 

Storing NOX Sensor, deze klacht is te verhelpen bij de dealer voor € 580,- met 6 maand garantie.

 

Als u geluk heeft blijft de storing tot die tijd ook inderdaad weg!

 

Maar kijkt u maar eens op Google hoeveel mensen er of gelijk of na een paar maand dezelfde klacht weer hebben.

 

Weer terug naar de dealer, weer onkosten enz. enz.

 

Nu kwam ik via een automonteur te horen dat er iemand in Borne zat , die er vast wel een oplossing voor had.

 

Ik heb hem gelijk gebeld (Erwin) en mijn verhaal uitgelegd.

 

Hij wist gelijk waar ik het over had, maar vertelede mij ook dat hij normaal alleen roetfilters verwijderd chip Tunning enz. doet.

 

Hij zei kom maar langs, kijk er even naar.

 

Ik onderweg naar Borne, bij binnenkomst gelijk een bak koffie. en tijdens mijn koffie wordt mijn auto al naar binnen gereden.

 

Gelijk werd mijn auto uitgelezen, en daar kwamen ook nog andere kleine storingen naar boven.

 

En er is toen een back-up van mijn boordcomputer gemaakt.

 

En Erwin zal mij een paar dagen later bellen, voor een vervolg afspraak.

 

Omdat ik het woord chip Tunning hoorde in het eerste gesprek, dacht ik direct YES een snellere auto.

 

Maar wat mij gelijk opviel was gelijk het eerlijke antwoord! Meneer sorry maar uw auto heeft geen turbo, en u zult dus ook weinig verschil merken. En dit is echt jammer geld, om het toch te laten doen (ondanks deze kleine domper voor mij).

 

Kwam er binnen 2 dagen telefoon, hij zei als u tijd heeft kunt u vandaag nog langs komen.

 

2 dagen later onderweg naar Borne, wederom bij binnenkomst koffie. en daar kwam de laptop weer tevoorschijn.

 

De nieuwe software werd in mijn boordcomputer geladen. en ja de storingsmelding was verdwenen.

 

Nu 4 weken later heb ik nog geen storing weer gehad, en de auto rijdt niets anders (dit werd gezegd op het internet).

 

U moet dus niet alles geloven wat op internet staat!

 

Omdat er meer kleine storingen in zaten, heeft hij deze ook gelijk verholpen (storing navigatie, linker achterraam enz.)

 

Kortom een super service, klantvriendelijk, gastvrij en zeker niet duur.

 

Voor iedereen die dit leest: Dit is echt een aanrader voor al uw chip tunning, roetfilter verwijderen, NOX sensor problemen, EGR klep enz.

 

Mocht u Erwin spreken, doe hem maar de groeten van een super tevreden klant.

 

Met vriendelijke groet,

 

Edwin Blom Enschede

 

 

 

 

Edwin Blom
Enschede

Super!!

Ik heb eind april de roetfilter laten verwijderen.

Wat een verschil merk je dan, de auto rijd soepeler en is een stuk zuiniger. zoals het er nu al uit ziet bespaar ik per 100 kilometer zeker 1 liter diesel.

Volgens mij is dat ook heel goed voor het milieu en ben er dus heel blij mee,

Erwin bedankt voor de geleverde service, ik kan dit elke diesl rijder adviseren te doen.

 

Vriendelijke groeten Danny

Danny
Avenhorn

Inhouden

In januari kocht ik een BMW 525d met 260.000 KM waarvan mij bekend was dat het roetfilter gereinigd was bij 251.000KM. Het filter is gereinigd omdat de auto inhield. Ook kwamen er verschillende storingen naar voren destijds. De EGR is derhalve schoongemaakt en de luchtmassameter is vervangen voordat ik de BMW kreeg.

Na een paar duizend km rijden kreeg ik ook plots een melding: Uitstoot te hoog. Dit nog zonder bijeffecten.

Omdat ik er via Torque Pro en een OBD dongle achter kwam dat de motortemperatuur niet boven de 72*C kwam (BMW heeft geen temperatuurweergave), heb ik de EGR en hoofdthermostaat vervangen. Daarna begon de auto merkbaar te regeneren. Waarschijnlijk werden de eerdere roetfilter problemen dus veroorzaakt door het uitblijven van regenereren omdat de motor niet warm genoeg werd. Ook begon de auto begin maart opeens in te houden bij accelereren in de lagere toerentallen. Na uitlezen bleek dat er een storing zat in de onlangs vervangen LMM en in een druk of temperatuursensor van het DPF.

Omdat ik in het verleden, met een volvo, problemen heb gehad met klepstoters, tuimelaars en wervelkleppen als gevolg van regeneratieproblemen van het roetfilter in combinatie met een te lang onderhoudsinterval....en ook diverse dichte EGR buizen en aangekoekte inlaattrajecten heb gezien, hoefde ik er niet lang over na te denken om mijn DPF te laten verwijderen en mijn EGR dicht te laten zetten. Helaas was mijn auto al getuned waardoor ik dit voordeel niet had.

De BMW heeft sind het verwijderen niet meer ingehouden. Ook zijn de storingen verdwenen. Mijn automaat schakeld ook soepeler en sneller.

Het is mij nu duidelijk dat een DPF en EGR veel problemen kunnen leveren. Hierbij geeft de auto zelf vaak niet het probleem aan maar slechts het gevolg. De sensoren worden als defekt opgemerkt, terwijl ze niet defekt zijn maar verkeerde informatie krijgen.

Om veel probleemfactoren uit te sluiten is het dan relatief prijsgunstig om een dergelijke operatie uit te laten voeren. Ik ga er vanuit dat het zich snel terugverdiend. Bij motorschade veroorzaakt door EGR en of DPF is men snel bij enkele duizenden euro's. Daarnaast kost een nieuw BMW roeftfilter het 3 voudige van het combipakket.

 

 

 

GJ
Ommen

Heerlijk, weer power

na veel wikken en wegen een nieuw roetfilter laten plaatsen of de oude laten verwijderen en bij diverse bedrijven een prijsopgaaf te hebben gedaan heb ik de knoop doorgehakt voor de goedkoopste en beste manier en besloten het filter te laten verwijderen. Ik kwam uiteindelijk bij Erwin van autohuis Borne terecht. De trekkracht van mijn BMW was dusdanig afgenomen dat het plezier een beetje weg was. Erwin stelde mij gerust en zei me dat ik na de aanpassing niet wist wat me zou overkomen en ik dacht, dat moet ik eerst nog maar even zien. Na drie en half uur waarbij ik volledig bij de operatie aanwezig mocht zijn en tussendoor koffie en een heerlijk broodje met bal gehakt van de boys had gekregen was de klus geklaard en werd het tijd voor een proefrit, man man wat had die BMW weer een power. Op weg naar huis heb ik alleen maar zitten genieten van de trekkracht die uit mijn 318d touring kwam. Ook het gemiddeld gebruik zag ik zienderogen naar beneden gaan. Toen ik s morgens van huis reed was het 7 l op 100 km en bij thuiskomst laat in de middag was het gemiddelde 5 l op de 100 km en dat wel met snelheid van 130 km .Erwin bedankt voor jullie manier van klantvriendelijk werken en zal jullie dan ook van harte aanbevelen . Ook heb ik nog een clip van deze middag gemaakt en is te zien op youtube. http://youtu.be/sSgytEt61xo 

 met vriendelijke groet

sijtse

Sijtse
Niehove

Ford Focus 2.0 TDci 2006

Vanwege problemen met een steeds stijgend oliepeil en een hoog brandstofverbruik zijn de verstuivers getest en is de brandstofpomp vervangen. Deze wordt rechtstreeks aangedreven door de nokkenas en zou ingesleten zijn. Na deze reparatie van €1300,- bleef het probleem echter terugkomen.

 

Bij de Ford dealer is vervolgens het roetfilter vervangen en de olie (voor de 6e keer) ververst, kosten € 713,- maar helaas binnen 1000km weer 2Liter olie moeten aftappen.

 

Na zelf research gedaan te hebben op internet kwam ik bij roetfilder-verwijderen.com uit en herkende mijn problemen in de recensies. Direct een afspraak gemaakt met Erwin voor het leeghalen van het roetfilter, afmelden van het filter en dichtzetten EGR klep en de OBDtuning. Ik had me al ingesteld op een lange zit, maar binnen 1.5uur was alles geregeld.

 

Wat een wereld van verschil, het verbruik is gedaald van 8.1L/100Km maar 5.9L/100Km! Tevens een merkbaar hoger koppel en het vertrouwen terug in mijn auto.

 

Bedankt mannen!

Edwin
Spanbroek

Eindelijk opgelost.

Een half jaar geleden ging de motor van mijn Volvo V 50 2,0 D (136 pk) moeilijk doen. Km stand 325.000. Sterke toename brandstofverbruik, onregelmatig lopende motor en oplopend oliepeil. Eerste diagnose was lekkende verstuivers. Begrootte kosten ongeveer € 1600. Een second openion bij de Volvo dealer laten uitvoeren. Conclusie was hele andere n.l. voortdurend regenereren van de roetfiter. Door de dealer op hun advies een luchtklep en sensor laten vervangen. Kosten € 480,--. Klacht bleef. Op advies toen de roetfilter vervangen. Kosten € 400,--. Probleem ook daarmee niet opgelost. Laatste optie van de dealer om probleem op te lossen was vervangen van computer. Kosten begroot op ongeveer € 1000,--.  Toen maar gaan zoeken op forum over deze klachten en kwam terecht bij garage Meuleman in Borne. Hen bezocht en met een goed onderbouwd verhaal van hun de beslissing genomen om de roetfilter te laten verwijderen en de auto opnieuw te laten tunen. Probleem nu echt opgelost. Geen regeneratie meer en verbruik ongeveer 15% gedaald. Motor loopt beter. Ik kan hoop ik weer een aantal jaren verder. Kijk uit voor hoge kosten die geen resultaten opleveren. Positief over de behandeling bij garage Meuleman in Borne.

Koos. 

Koos.
Haren

een aanrader voor elke V50 diesel van na 2007

totaalpakket 2 dagen geleden laten uitvoeren, dus fysiek roetfilter leeg en uit de software .

Egr klep vast laten zetten in de software en obd tuning.

het betrof volvo V50 2.0 diesel welke 1 op 12 reed , en waar het oliepeil bleef stijgen met diesel ,oorzaak blijven regenereren door welke storing dan ook in roetfilter of software of sensoren.

deze auto was keurig onderhouden bij volvo en had 50.000 km geleden een nieuw roetfilter gekregen.

Wat is dat een waardeloze actie van volvo om voor het imago al deze rommel te plaatsen terwijl het zo slecht is voor je motor en zij melden dat het niet kwaad kan als je maar af en toe olie aftapt.(grote onzin en levensgevaarlijk)

na de werkzaamheden door dit bedrijf rijdt de volvo weer heerlijk en een stuk zuiniger en die ellende kan ook nooit meer voorkomen.

ben vlot geholpenen door jonge uitstekende monteur Bas(weet waar hij mee bezig is en werkt door). later kwam erwin de ecu halen om de software aan te passen, hij zegt niet veel en verdwijnt met je ecu later komt hij terug en bas monteert de ecu weer.

Het bedrijf komt erg rommelig en chaotisch over maar ze doen wat ze zeggen en het is duidelijk dat ze de nodige ervaring hebben op dit gebied.

een aanrader is trouwens om direct je olie te verversen want wie wil er nu doorrijden met diesel in zijn olie.

ik moest een flink stuk rijden voor dit bedrijfje maar ze doen heel wat beter werk dan de gelikte bedrijven in het westen waar de stagiares en prutsers aan je auto sleutelen.

klein min puntje moest lang wachten op mijn factuur over de mail maar ja als dat alles is.

 

 

E.Grootveld
Bussum

bmw 330d is 2 liter zuiniger zonder roetfilter.

Vanwege eerdere problemen met de EGR klep bij mijn renault laguna II grand tour wist ik dat deze milieu klep schadelijk is voor de motor.
Nu problemen met mijn BMW 330D met nieuwe motor en onlangs vervangen roetfilter.
Na diverse garages afgelopen te hebben en laten meten blijkt dat de regeneratie niet meer werkt. 
Na slechts 8000km zit het weer dicht, zo'n ding zou 200000 mee moeten kunnen toch ?
(Shit het vervangen kost 1800 euro en wie garandeerd mij dat het probleem niet weer terug komt).
Dus ondanks dit nieuwe roetfilter hheb ik toch besloten deze te laten  leeghalen. (ook maar meteen de EGR klap dicht laten zetten).
Omdat ik de 231pk wel voldoende vond heb ik de tuning niet laten uitvoeren. Het liefst houd ik mijn auto tuning orgineel, echter roetfilter is gewoon schadelijk voor de motor.
Prima en snelle services bij Auto & Motorhuis Borne. Ook vriendelijke vakkundige mensen die de tijd nemen een en ander uit te leggen.
Wat blijkt, op de terugweg over de autobaan de auto verbruikt 5,8 liter op 100 km.
(De heenweg verbruikte de auto verbruikt 7,8 liter op 100 km bij eenzelfde rijstijl).
Dit is 2 liter zuiniger! reken uit je winst.
De verbranding is gewoon veel beter en ik geloof niet dat ik meer NOx of roet uitstoot dan met roetfilter.
Volgende keer kom ik zeker terug.

PeterL

PeterL

Tevreden klant

Vanwege de ellende van het roetfilter en EGR klep heb ik besloten het roetfilter te laten verwijderen. Mede door de snelle reactie die ik op de offerte aanvraag kreeg heb ik besloten dit bij Auto & Motorhuis Borne te laten uitvoeren. Ik heb het roetfilter laten verwijderen, EGR laten wegschrijven en OBD tuning uitgevoerd. Het liefst houd ik mijn auto orgineel. Echter rijdt de auto nu zoveel soepeler, dat ik van deze mening ben afgestapt. Je merk duidelijk bij deze vriendelijke tukkers, dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Ze zijn tevens flexibel en doen nergens moeilijk over. Helaas had ik al een storing bij mijn auto die niet verdween na het aanpassen van de software. Toch hebben ze er alle energie ingestoken om dit te verhelpen. Dit heeft mij veel vertrouwen gegeven, zodat ik hier een volgende keer terug kom.

Alexander
Elst

Super service!

Heb vorige week het roetfilter van mijn Volvo laten verwijderen en tevens de tuning laten uitvoeren. Ik had vooraf bij een aantal aanbieders een opvraag gedaan en uiteindelijk was AS Borne als voordeligste uit de bus gekomen. Het is natuurlijk altijd lastig om op basis van enkel een website een keuze te maken maar doordat ze vooraf duidelijk aangegeven hebben wat ze zouden gaan doen heb ik toch maar besloten om de 300 km retour naar Borne af te leggen. In Borne aangekomen blijkt dat de eigenaren Jeroen en Erwin echte nuchtere Tukkers zijn die zeggen wat ze gaan doen en natuurlijk nog veel belangrijker ook doen wat ze zeggen. Gewoon ouderwetse goede service waarbij de klant centraal staat tegen een aantrekkelijke prijs.  Absolute aanrader en mijn volvo rijdt ook weer lekker met extra vermogen. Met hoeveel het gemiddelde verbruik zal dalen zal de komende maanden blijken maar ook daar heb ik alle vertrouwen in. Mannen bedankt en succes met jullie bedrijf!

Otto

Roetfilter verwijderen en EGR uitschakelen Renault Laguna 2.0 DCI 130 2008 met 220.000 km

Na meer als een jaar met steeds problemen over luchtverontreiniging en inspuiting controleren in het diplay en geen resultaten in mijn eigen garage naar Borne gegaan om de werkzaamheden te laten uitvoeren met de garantie dat het dan goed is en dat voor een afgesproken prijs. Nadat de wqerkzaamheden waren uitgevoerd kwam toch later weer de inspuitsignalering op het display en in overleg met Erwin weer naar Borne waar de software is aangepast speciaal voor dit probleem en zoals beloofd nu een prima rijdende auto met meer vermogen en hetzelfde verbruik ondanks vlotter rijden.

Prima gedaan en afspraak is daar afspraak.

Siem

Siem

Focus II, 2008 1.6 tdci

prima service, en nog belangrijker, de auto rijdt erg fijn. Vlotter optrekken, duidelijke betere gasreactie en ook nog zuiniger! Dat is de rit naar Borne zeker waard geweest. 

Behalve koffie als service, gaat men erg zorgvuldig te werk. Aandacht voor de auto, en dus ook even andere zaken bekijken. Bekend is de vervuiling van het inlaattraject door de egr klep. De egr klep is nu softwarematig uit gezet. Geen retour van uitlaatgassen meer. De klep is dicht. Via de software en niet via een afsluitplaatje, met een gat er in, want dat slibt op termijn ook gewoon dicht. Met deze softwareaanpassing treedt er  op den duur geen schade aan de motor op, doordat de interne vervuiling niet langer doorgaat. Ik was op tijd, geen grote vervuiling. En het roetfilter zit er gewoon nog op in mijn geval, dus geen milieuschaamte. Overigens is deze ingreen op termijn veel beter voor portemonnee en milieu!

Ook luchtfilter en olie vervangen met filter, de auto kan er weer even tegen! 

De rit terug was genieten, even inhalen van 120 naar 140 gaat super. Voorheen was ik blij als ik niemand voor de voeten reed, nu is de auto meer dan vlot genoeg! O ja, hoeveel zuiniger? Zeker 10 %. Powerwinst? Gevoelsmatig vooral alerter en veel meer koppel. Maximum vermogen? geen idee, want Nederland..

last but niet least! goede prijsafspraken gemaakt, en aanvullend werk van olie en luchtfilter keurig verrekend. Top dus! 

Danny van dijk
Groningen

Auto reparatie in Borne

Vorige week, na continue problemen zoals oplopend oliepeil, veelvuldig regeneren, hoog dieselverbruik, de EGR/roetfilter laten verwijderen en motormanagement aan laten passen. Vakkundig uitgevoerd tegen goede prijs. We rijden nu een Volvo V50 2.0D zoals deze moet zijn: zuinig, sterk met een soepel lopende motor. Top jongens

jan.vanmaarseveen

Roetfilter verwijderen in Borne

Vandaag aan mijn VW T5 de EGR laten afdoppen, de DPF leeg laten maken en beiden laten uitschrijven uit de software. Geheel naar tevredenheid uitgevoerd. Deze jongens hebben geen duur pand, sjieke showroom etc. Wel vakwerk voor een goede prijs

 

Bernard

Vag-com hercoderen bi-xenon in Borne

Vandaag bij mijn audi a3 2009, facelift bi-xenon met led verlichting gemonteerd. Er moest een draad getrokken worden en met een software aanpassing gehercodeerd worden. Alles werkt naar behoren.
een garage waar je binnen 5 minuten het idee hebt dat je er al jaren komt.

A.K.

roetfilter verwijderen, EGR & tunen in Borne

Gisteren naar auto motorhuis geweest omdat mijn turbo niet goed zou zijn (volgens de Opel dealer) Dat zou een reparatie zijn geworden van 2000,- euro. Gelukkig iets meer door lopen zoeken en mijn roetfilter bleek propvol te zitten waardoor de motor haperde (in de kern zat het vol met as vanwege het regenereren).
Op naar Borne dus waar ik snel terecht kon. Het roetfilter is verwijderd, de EGR klep uitgeschreven (uit de ECU) en de motor kreeg een tuning waardoor ik er zomaar 30 pk bij had. De prijs is beslist concurerend te noemen. Dat scheelde 200,- euro met een ander bedrijf dat hetzelfde zou doen (totaalprijs nu 550,- euro). Ik kreeg bij elke stap uitleg en dat gaf mij vertrouwen. Op de terugweg zag ik het gemiddelde verbuik dalen. Dat scheelt al gauw 1 liter op 100km. Geweldig geholpen en de storing was weg. Voor de motor is het ook nog eens veel beter. Kortom: 1500,- euro bespaard, iets geleerd, brandstof bespaard en de motor kan minder storingen krijgen. Bovendien blijf ik netjes binnen de milieu-eisen.

Super bedankt!

daniel

Verwijderen roetfilter in Borne

Vandaag (22 juli 2013) naar Auto-& Motorhuis Borne (Ambachtstraat 5D
7622 AS Borne) geweest om de roetfilter te verwijderen.
Prima service, supersnel, en daarbij ook de EGR klep softwarematig dichtgezet en getuned.
Auto is een supersnel geworden met een geweldige 460 Nm aan koppel. Geen storingsmeldingen meer. Toppertje.

Echte aanrader en als verrassing nog een lekkere taart ook.
Prijs is ook goed en meer dan concurrend. Kan ook snel terecht.

Goed gedaan!

Bas Groenendijk 

Bas Groenendijk

Pagina 1 van 2

Facebook Like Button